Apple se pregătește pentru prime time

Comments · 572 Views

Evenimentele mari de anunț ale Apple sunt difuzate de obicei dimineața sau după-amiaza, dar luni, 30 octombrie, compania difuzează unul la 20:00 ET.

Încerc să-mi amintesc ultima dată când marele eveniment al unei companii a avut loc pentru televiziunea în orele de maximă audiență, așa cum discursul de la Apple de la 20:00 ET încearcă să ne blocheze atenția mâine. Singura companie la care mă gândesc care a făcut-o cu succes în ultima vreme este Victoria’s Secret cu prezentarea de modă. Deși bănuiesc că există o oarecare suprapunere în audiență între asta și o prezentare Apple, bănuiesc, de asemenea, că Bella Hadid este o atracție mai mare decât un nou iMac.

Dar Apple încă merge pentru asta! Promițând o prezentare principală care va fi difuzată pe site-ul său web, YouTube și pe Apple TV, în timp ce lucruri precum Monday Night Football sunt difuzate pe difuzarea TV. Compania este gata să preia toată memoria cache culturală pe care telefoanele sale, căștile Bluetooth și computerele le-au câștigat și să transforme acea bază de fani într-un public mai mare pentru a-și face publicitate produselor.

Acest mare eveniment Apple în orele de maximă audiență se simte ca următorul pas firesc pentru companie. Nimeni altcineva din spațiul tehnologic nu a avut același succes ca Apple în a-i determina pe oameni să-și trateze anunțurile ca pe evenimente mari. Aproape fiecare companie importantă de tehnologie a încercat. Sony l-a avut pe Taylor Swift la o conferință CES, iar Samsung a scos un membru al BTS în aplauze la un eveniment Galaxy Unpacked. Google a avut Slo Mo Guys. Intel avea dansatori și acrobați împodobiți cu LED-uri. Dar ceva despre un eveniment Apple pare să rezoneze mai mult cu oamenii.

Și după evenimentul iPhone, se pare destul de clar că compania s-a apropiat de apogeul a ceea ce poate face cu o reclamă publicitară de o oră la prânz. Una dintre singurele modalități de a deveni mai mare, de a atrage mai multă atenție și de a deveni o parte mai consecventă a conversației este să mergi la ora de primă audiență (sau să cumperi o companie de social media și să o lansezi în pământ). Luați acel produs impecabil care captează atenția tehnicienilor și a câtorva dintre cei mai apropiați prieteni ai lor și mutați-l într-un moment al nopții în care o mulțime de prieteni apropiați pot urmări.

Și probabil că Apple o face acum, în loc de iPhone, pentru că mizele sunt mai mici. Mai puțini oameni le pasă de un eveniment Mac decât de unul iPhone. Fratele meu mă sună înainte de un eveniment iPhone pentru a discuta despre telefoane. Nu face asta la fel de des pentru unul Mac. În plus, evenimentul iPhone poate afecta dramatic prețul acțiunilor Apple. O denivelare a specificațiilor pentru MacBook Pro, deși binevenită, probabil că nu va mișca acul la fel de dramatic.

Nu pot garanta că mai puțini oameni se vor conecta la acest eveniment decât evenimentul iPhone de luna trecută, dar mă aștept ca Apple să fie mai puțin preocupat de doborârea recordurilor sale de spectatori. (Compania nu le face publice.) În schimb, aș risca că Apple se gândește la discursurile de anul viitor - în special la cele centrate în jurul Apple Vision Pro. Apple va avea nevoie de fiecare instrument pe care îl are la dispoziție pentru a-i face pe oameni să le pese de o cască AR și VR de 3.500 USD. Dacă există o șansă ca o conferință de seară să atragă mai multă atenție decât discursul tradițional de dimineață, atunci Apple va dori să o ia atunci când încearcă să vândă oamenilor de ce AR și VR sunt viitorul computerului.

Comments