Cine a inventat scoala

Comments · 595 Views

Mann este cunoscut și ca „părintele educației moderne.

Horace Mann este considerat inventatorul conceptului de școală. S-a născut n 1796 și mai trziu a devenit secretar de educație n Massachusetts. A fost un pionier n aducerea reformelor educaționale n societate. El credea că nvățămntul public n care studenții vor urma un curriculum este necesar pentru a preda educația ntr-un mod organizat. El a subliniat, de asemenea, că scopul educației trebuie să fie caracterul și virtutea civică, mai degrabă dect nvățarea să promoveze societatea. Metoda de educație a lui Mann a devenit curnd populară și a fost adoptată de alte state. Cu toate acestea, abia n 1918 elevii au trebuit să-și termine studiile elementare. Mann este cunoscut și ca părintele educației moderne.

Un alt nume care vine cainventatoral școlii este Harry P. School. El, pe la 1369, a nceput să adune copiii din cartier care se comportă n orice fel inacceptabil și i ncuia pe copii ntr-o clădire. Acest concept ar putea fi dur, dar gardienilor copiilor pedepsiți le-a plăcut ideea. Deci, se poate spune că probabil nu este inventatorul școlii, dar ca și n clasa lui, copiii au fost pedepsiți, așa că merită un anumit credit pentru ideea de a aduna copiii pentru a-și corecta comportamentul greșit.

Așadar, este dificil să spui un nume care a inventat școala, deoarece există o mulțime de contribuții din partea multora n calea lor. Toți au contribuit la crearea sistemului educațional care este folosit n toate școlile din ntreaga lume.

Istoria scolilor

n antichitate, educația era axată pe vnătoare, fabricarea olăritului și comunicarea, spre deosebire de astăzi. Mai trziu, oamenii au nceput să predea n mod individual copiilor lor; cunoștințele au fost transmise de la bătrni. Astfel, educația a nceput mai nti de la familii, apoi a devenit publică. nainte ca Horace Mann să propună educația modernă n școli, mulți au nceput deja să predea grupuri de elevi. Oamenii au crezut că educația ar putea fi transmisă eficient dacă unii profesori predau un grup mare de studenți, mai degrabă dect să predea individual. Ulterior, ducnd la inventarea școlilor.

Educația formală a predominat n multe țări, inclusiv n India, din cele mai vechi timpuri. Școlile anterioare se concentrau pe citit, scris și matematică. n curnd, scopurile specifice, cum ar fi educarea armatei, au devenit parte din aceasta. n zilele noastre, școlile transmit studenților istoria, filozofia și matematica prin aceste școli formale. Pe atunci, educația nu era obligatorie, dar a făcut o diferență semnificativă n viața oamenilor.

Scoala timpurie pana la invatamantul modern

Așa a evoluat educația școlară:

Curriculum - Curriculum-ul s-a mbunătățit datorită concurenței n diferite consilii de nvățămnt și ntre state.
O schimbare a focalizării de la conținut la concept - nțelegerea conceptului este concentrată mai degrabă dect doar nțelegerea informațiilor și memorarea acesteia. Se crede că nțelegerea conceptuală i va face pe elevi mai buni n rezolvarea problemelor.


Implicarea studenților n nvățare - Elevii pot vorbi și mpărtăși punctele lor de vedere asupra subiectelor, mai degrabă dect doar profesorii să vorbească ore ntregi. Prin urmare, se concentrează mai mult pe nvățare dect pe predare.


nvățare activă - Mai devreme, elevii au nvățat ascultnd pasiv profesorii și doar răspunznd la ntrebări. n zilele noastre, un elev este implicat efectiv n nvățarea activă. Elevul pune ntrebări pentru a ști mai multe dect ceea ce predă profesorul. A pune ntrebări pentru a rezolva ndoielile asigură o nvățare profundă și o mai bună nțelegere conceptuală a subiectului.


Disciplina - Practicile disciplinare școlare s-au schimbat la nivel global. Mai degrabă dect pedepsele, accentul se ndreaptă acum pe nvățarea din acțiunea greșită și pe elevii să realizeze ce a mers prost. nvățarea asigură repararea relației elev-profesor și pregătirea acestora pentru provocările vieții.


Jocuri de jucat - Locurile de joacă implică acum jocuri care se concentrează pe echilibru și coordonare. n plus, locuri de joacă de aventură sunt instalate pentru a genera abilități motorii brute, mai degrabă dect leagănele inițiale și balansoarele.


Tehnologie - Locația sălilor de clasă s-a schimbat acum de la sala convențională cu 4 pereți la laptopuri, tablete și telefoane mobile. Elevii nu nvață doar la clasă, ci pot nvăța de la distanță de la oricine doresc. Lecțiile sunt predate și nregistrate, astfel nct studenții să poată revizui pentru a nvăța eficient.


Resurse de nvățare - Studenții sunt predați ntr-o clasă digitală folosind ilustrații și animații pentru a clarifica conceptul. Inițial, cărțile, tablele și notițele au fost resursa de nvățare care acum a fost mutată către noile tehnologii interesante.


Evaluări - Evaluările au evoluat de la modalitățile convenționale de scriere a răspunsurilor la ntrebările de pe lucrările de testare la prezentări, interpretarea unei piese de teatru sau crearea unui videoclip care explică subiectul. Implicarea n activități creative implică elevul n procesul de nvățare mpreună cu plăcerea.


A nvăța să citești și să scrii A nvăța să citești și să scrii este aproape la fel. Elevii sunt nvățați alfabete, cuvinte, pronunție, ortografie pentru a fi capabili să citească și să scrie. Singura diferență este modul n care acestea sunt predate. Modul mai interactiv oferă o nvățare mai bună.

Ce ne-au oferit școlie?

Școlile nvață să citească și să scrie, ndeplinesc elementele de bază ale alfabetizării și i fac pe elevi disciplinați. Interacțiunea cu diferiți oameni l face pe elev mai bun n construirea relațiilor. Școlile i nvață pe elevi să coexiste cu natura. Prin diverse activități, școlile i nvață pe elevi să-și asume responsabilitatea, să-și iubească țara și să servească omenirea. Școala oferă indivizilor cunoștințele și abilitățile necesare pentru a trăi și a rezolva problemele din viața lor. De-a lungul anilor, școlile au făcut profesioniști de succes, cum ar fi ingineri și medici, și i-au făcut pe cei care fac pace să vindece, să iubească și să sprijine oamenii, făcnd lumea un loc mai bun pentru a trăi.

Școlile au reprezentat o parte majoră a creșterii și dezvoltării generale a unui individ din ntreaga lume. Aproape toți cei care trăiesc n zonele urbane ale lumii au fost expuși modurilor de școală. Ei au trăit cea mai mare parte a copilăriei n mediul școlar. Orict de sigure sunt, școlile sunt acolo pentru a te ajuta să te dezvolți ca persoană și să te sprijine n viața ta cu cunoștințe și abilități suficiente. Este o parte esențială a vieții tale n care obții multă expunere nu doar la mediul academic, ci și la o varietate de situații sociale. Aceste situații acționează ca stimuli pentru a ne ajuta să atingem reperele de dezvoltare socială, emoțională și cognitivă. Acestea sunt importante pentru bunăstarea noastră generală.

Există astăzi diverse organizații care lucrează zi și noapte pentru a face posibil ca fiecare copil, fie el din mediul urban sau rural, să poată merge la școală. Scopul principal al acestor organizații (n mare parte organizații non-profit) este să plătească și să ofere școlarizare gratuită copiilor care provin din familii cu venituri mici. Pe ct de important este să mergi la școală, este de asemenea important să știi că a merge la școală și a nvăța lucruri noi este dreptul tău fundamental, iar acest drept ar trebui acordat tuturor n mod egal. Ca oameni cunoscători, trebuie să contribui la această cauză ct de mult se poate!

Comments